Våra täcken

När vi på Freelayer utvecklade designen för våra hästtäcken, fokuserade vi på tre huvudområden: hästens välbefinnande, hållbarhet och ett tryggt hästägande.

Vår främsta prioritet är att säkerställa hästens komfort och välbefinnande. Både klippta och oklippta hästar behöver ibland lite hjälp vid regniga och blåsiga dagar samtidigt som de ska tillåtas att kunna röra sig så naturligt som möjligt. Våra täcken är därför designade för att effektivt skydda våra hästar och ge optimal rörelsefrihet samt använda högkvalitativa textilier med andningsförmåga, vilket är en viktig del då hästar producerar avsevärt mer kroppsvärme.

I linje med vår miljömedvetenhet har vi strävat efter att reducera textilkonsumtionen och användningen av skadliga kemikalier i vår produktion. Våra täcken är hållbart utformade för att vara slitstarka och motstå våta förhållanden, vilket minskar behovet av frekventa utbyten och bidrar till att minska textilavfall.


Genom att tillhandahålla information om hästars beteendebiologi och välbefinnande, bidrar vi till ett tryggare och mer ansvarsfullt hästägande. Vår design och kommunikation är inriktad på att belysa vikten av väl anpassade täcken och vägledande för hästens temperaturreglering, vilket i sin tur hjälper hästägare att göra välgrundade beslut för sina hästars hälsa och komfort.

Genom att integrera dessa principer i vår designfilosofi, strävar vi efter att ge hästägare de verktyg och kunskaper de behöver för att skapa en trygg och hållbar miljö för sina hästar.En häst sett uppifrån, klädd i ett Freelayer-täcke, demonstrerar den innovativa och hållbara designen som ger optimal rörelsefrihet.Innovativ design - vi vill tänka utanför boxen!

Vi ville skapa något helt nytt och tänka kreativt och nyskapande utefter hästens bästa. Grundtanken är att Freelayers design ska baseras på maximal komfort för varje hästtyp. Därför skapade vi en modulär uppbyggnad av täckesdelar där hästägaren själv kan kombinera storlekar, fyllningar och material utefter sin hästs individuella behov. 

Den designskyddade fronten gör att täcket ligger stabilt och håller täcket på plats för att avlasta manke och bog från tryck och friktion. Hästar gillar rörelse och de ska få röra sig så obehindrat som möjligt. Designen är en stor del i vårt hållbarhetsarbete då vi kan ta vara på våra resurser genom att byta ut täckesdelar vid behov och inte slänga hela täcken som är framställda på ett resurskrävande sätt. Vi ser en stor möjlighet att öka livslängden på våra täcken. Det är ett stort steg framåt!

NFC tillför digital spårbarhet och information

Naturlig komfort möter innovativ design. En häst i ett Freelayer-täcke visar designen för rörelsefrihet.

Användningen av NFC (Near Field Communication) i Freelayers hästtäcken är en innovation som syftar till att spetsa vår produktutveckling och upplevelsen för hästägaren. I framtiden kommer digitala pass för textila produkter bli ett krav och därför är det något som vi redan från början vill applicera i våra täcken. Här är några nyckelskäl till varför NFC-teknologi är värdefull i våra täcken:

 • Digital Spårbarhet och Information: Genom att integrera NFC-chips i täckena kan vi tillhandahålla detaljerad information om varje enskilt täcke. Hästägare kan enkelt skanna täcket med en smartphone för att få tillgång till viktig information som tvättråd, storleksguide, och materialinformation. Detta gör det enklare för ägarna att sköta och underhålla täckena korrekt.
 • Äkthetsbekräftelse och Kvalitetssäkring: NFC-chipsen kan användas för att verifiera täckets äkthet. Det hjälper också till att säkerställa att hästägare får en högkvalitativ produkt som lever upp till Freelayers standarder.
 • Miljövänlig Återanvändning och Återvinning: NFC kan även i framtiden underlätta återanvändning och återvinning av täcken genom att tillhandahålla information om material och återvinningsmöjligheter, vilket är i linje med Freelayers engagemang för hållbarhet.

Genom att införliva NFC i våra hästtäcken, tar Freelayer ett steg mot en mer uppkopplad, ansvarsfull och innovativ framtid inom hästvård och hållbarhet.
FAQ - vanliga frågor

Måste man sätta ihop alla delar, varje gång man tar på täcket?

Nej, har du väl knäppt ihop alla delar och justerat in täcket så knäpper du det bara vid maggjorden och sidoknäppningen på ena sidan. Lika många moment som med traditionella täcken.

Kommer det finnas en högre halsdel?

Ja, vi arbetar med en löpande utveckling av sortimentet och kommer framöver även ha fler designalternativ.

Finns det täcke med mer foder?

Vi arbetar med att komplettera våra befintliga delar med både designalternativ och liners.

Hur sköter man om täcket?

Täcket har en smutsavvisande och snabbtorkande yta som är lätt att torka av med en blöt trasa. Täcket är också tvättbart i maskin upp till 40 grader men för varje tvätt så förlorar de vattenavvisande textilierna lite av sin regntäta funktion då man nöter på materialets tekniska membran.

Vart sitter NFC-chippet?

NFC-chippet sitter på vänster sida manken. En svart etikett med texten FREELAYER. 


Hur läser man av NFC-chippet?

Att skanna ett NFC-chip (Near Field Communication) är en enkel process som kan göras med de flesta moderna smartphones.Här är en steg-för-steg guide för hur du gör detta:

 1. Kontrollera NFC-stöd: Se till att din smartphone har NFC-funktioner. De flesta moderna smartphones, både Android och iPhone, har denna teknik.
 2. Aktivera NFC:
  • På Android: Gå till Inställningar > Anslutna enheter > Anslutningsinställningar (eller liknande) och aktivera NFC.
  • På iPhone: NFC är vanligtvis alltid på, men vissa äldre modeller kan behöva aktivera det i inställningarna.
 3. Starta NFC-app:
  • På Android kan du använda många olika appar för att läsa NFC-taggarna. Sök i Google Play Store efter "NFC reader" för att hitta en lämplig app.
  • På iPhone öppnar du bara kameraappen eller använder en NFC-läsarapp från App Store för äldre modeller.
 4. Placera Telefonen Nära NFC-chippet: Håll baksidan av din smartphone nära NFC-chippet. NFC-chip har vanligtvis en räckvidd på ca 4 cm.
 5. Läs Av Informationen: Telefonen bör automatiskt känna igen NFC-chippet och visa relevant information eller utföra en förinställd åtgärd.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.