Vår hållbarhetsvision

Vår hållbarhetsvision

Vi på Freelayer har visionen om att tillverka de bästa hästtäckena på marknaden, på ett sätt som gynnar både våra hästar och vår planet. Vi vill skapa hållbara tekniska innovationer för att främja våra hästars välfärd. Detta är en hjärtfråga för oss och kärnan i allt vi gör. 

Vi förstår att våra hästar har olika behov jämfört med oss människor. De har inte bara olika komfortzon, de har också en naturlig biologi som kräver särskild eftertanke i designarbetet. Därför jobbar vi outtröttligt med att ta fram innovativa och hållbara produkter som matchar dessa behov. Vi vill ge våra hästar det de förtjänar, högkvalitativa täcken som möjliggör rörelsefrihet, håller dem torra och ger en optimal temperaturreglering. 

Vi är även väl medvetna om att det inte räcker att bara göra bra för hästarna; vi måste också se till vår miljö och framtid. Textilindustrin står för en betydande del av världens miljöpåverkan, från vattenförbrukning till kemisk förorening. Därför tar vi vår roll som företag inom denna sektor på största allvar. Vi minimerar vår miljöpåverkan genom att använda hållbara material, minska textilkonsumtion och undvika skadliga kemikalier i färgningsprocessen. 

Så när du väljer Freelayer, väljer du inte bara för din hästs välfärd. Du väljer för en bättre och mer hållbar framtid för oss alla. Det är det som gör oss unika, och det är därför vi fortsätter att sträva efter att göra en verklig skillnad.Hållbart Material

När det kommer till materialval är vi på Freelayer oerhört medvetna om dess påverkan – inte bara på våra hästar men även på vår miljön. Med hållbara material menar vi material som har en lägre inverkan på både djur, natur och människors hälsa. Därför väljer vi cerifierade och testade material. Vi är fullt medvetna om att textilindustrin ofta använder kemikalier i olika steg av produktionskedjan, från råmaterial till färgning och tryckning. Utmaningen ligger i att undvika de giftiga kemikalier som är skadliga. 

Vi tar denna utmaning på största allvar och arbetar aktivt för att begränsa användningen och avfallet av kemikalier i våra produkter. Hållbar design

Hållbar design är en stor del av Freelayers identitet. Vi vill minimera vår påverkan på miljön och samtidigt främja våra hästars välfärd. 

Vår minimalistiska designfilosofi spelar en viktig roll i detta. Mindre är mer, särskilt när det kommer till att minska vårt ekologiska fotavtryck. Genom att arbeta med en enkel men funktionell design behövs mindre material för att tillverka varje täcke, vilket i sin tur minskar svinnet vid produktion. Men det handlar inte bara om huvudtyget i täckena. Varje del, från trim och märkning till förpackningen, väljs med hållbarhet som en central parameter.

Vi ser även möjligheten i att byta ut delar av täcket som ett sätt att hålla ner materialkonsumtionen över tid. Detta förlänger inte bara livslängden på våra produkter, det minskar också behovet av att ständigt köpa nya täcken. Så när du investerar i ett Freelayer-täcke, investerar du i en noga genomtänkt, hållbar design.

Hållbar tekniklösning

I Freelayers framtid ser vi teknologin som en integrerad del av våra hållbara täcken. Medan vi redan har tagit stora steg inom materialval och design, är vår vision att även inkludera smart teknologi som ytterligare kan minska materialåtgången och förbättra hästens välfärd. Vi utvecklar kommande generations tekniska lösningar.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.