Butiken

Vad ligger bakom Freelayers design - om tekniken

Freelayer har tre huvudsakliga mål. Att skapa täcken med innovativ design, modern teknik och ett hållbarhetstänk. I detta inlägg går vi in på tekniken och hur vi tänker kring den.

Det är ingen överdrift att säga att vi befinner oss mitt i en teknologisk revolution där världen runt omkring oss blir alltmer ansluten. En av de mest spännande och revolutionerande teknikerna som driver denna förändring är Internet of Things (IoT). Genom att koppla upp vardagliga föremål till internet skapar IoT ett nätverk av anslutna enheter som har potentialen att förändra hur vi lever och interagerar med vår omgivning. 

Även inom ridsporten har IoT börjat synas mer och mer genom att erbjuda anslutna lösningar som förbättrar prestationen, hästvården och säkerheten för ryttare och häst. Genom övervakning av hästens hälsa, analys av utrustningens passform, optimering av träning och möjligheten till nödövervakning har IoT gett ryttare och tränare en djupare förståelse och kontroll över hästens välbefinnande och prestation. Med IoT har ridsporten tagit ett stort steg in i den digitala eran och öppnat upp för spännande möjligheter att forma framtiden för denna älskade sport.

Vi på Freelayer ser en stor potential att skapa förutsättningar för optimalt välmående hos våra hästar genom IoT. 

Grunden till att vi vill utveckla täcken med modern teknik är att vi vill veta så mycket mer om täckade hästars mående. Vad händer med klimatet under täcket vid skiftande väderlek? Vilken temperatur är mest optimal beroende på olika typer av hästar, ålder, hull etc.? Hur ska vi tänka med material, fodertyger och design för att utveckla det täcke som är bäst för våra hästars välfärd? 

Det här är ett otroligt spännande arbete vi har framför oss - att få utveckla täcken som utgår från vad som är absolut bäst för våra hästar!

/Freelayerteamet