Butiken

Sommarbete

Sommaren är äntligen här, och för hästägare är det den perfekta tiden att låta våra fyrbenta vänner njuta av gröna ängar och soliga dagar.

Sommarbete är en fantastisk möjlighet för hästar att få utlopp för sin naturliga instinkt att ströva fritt och beta på saftigt gräs. Det finns dock några saker att tänka på när det gäller att hitta det perfekta sommarbetet för din häst. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några viktiga faktorer att överväga och ge dig några användbara tips för att säkerställa en trevlig och säker sommar för din häst.

  1. Utvärdera hästens hälsa och behov: Innan du beslutar var din häst ska tillbringa sommaren är det viktigt att utvärdera dess hälsa och individuella behov. Om din häst har några specifika medicinska tillstånd, såsom höga sockernivåer eller känslighet för solen, kan du behöva begränsa dess tid på bete eller tillhandahålla extra skydd och vård. Prata med din veterinär för att få råd som är skräddarsydda för din häst.
  2. Säkra betesmarker: När du letar efter ett sommarbete för din häst är det viktigt att säkerställa att betesmarkerna är säkra och hästvänliga. Inspektera stängslen för att försäkra dig om att de är i gott skick och att det inte finns några farliga föremål i hagen, såsom vassa föremål eller giftiga växter. Undvik också områden med farliga terrängdragningar eller vattenhål som kan vara riskfyllda för hästarna.
  3. Social interaktion: Hästar är flockdjur och trivs i sällskap av sina artfränder. Att ge din häst möjlighet att interagera med andra hästar under sommarbetet är viktigt för dess välbefinnande. Försök att hitta en plats där din häst kan dela bete med andra kompatibla hästar eller där det finns möjlighet till social interaktion över staketet. På så sätt kommer din häst att kunna utveckla och upprätthålla sociala band.
  4. Skugga och vatten: Sommaren kan vara ganska varm och det är viktigt att säkerställa att din häst har tillgång till tillräckligt med skugga och färskt vatten under dagarna. En hage med träd eller en skyddad plats kan ge nödvändig skugga. Se också till att vattenkällor är lätta att nå och att vattnet byts regelbundet för att hålla det fräscht och rent.
  5. Regelbunden tillsyn: Även om sommarbetet ger hästar möjlighet att vara ute i det fria, är det viktigt att fortsätta övervaka deras välbefinnande regelbundet. Gå igenom hagen och inspektera hästen dagligen för att se till att den är frisk, inte visar tecken på skador och att den inte lider av överhettning eller uttorkning. 


Sommarbetet är en fantastisk möjlighet för hästar att njuta av det varma vädret och bete på gröna ängar. Genom att utvärdera hästens hälsa och behov, säkerställa säkra betesmarker, möjliggöra social interaktion, ge skugga och vatten samt fortsätta med regelbunden tillsyn, kan du säkerställa att din häst får en trevlig och säker sommar. Att ge din häst möjligheten att ströva fritt och njuta av det naturliga beteendet kommer att resultera i en glad och frisk häst som kommer att tacka dig för de underbara sommardagarna.

Ha en riktigt skön hästsommar!

/Freelayer-teamet