Butiken

Gott Nytt År!

Nytt år, nya möjligheter! Vi välkomnar 2024 med öppna armar och tar vi en kort stund för att reflektera över de spännande händelser och framsteg som präglade Freelayer under det gångna året. Här är en snabb överblick av vårt arbete, våra prestationer och våra mål för en hållbar framtid.

Gott nytt år!

När vi blickar tillbaka på det gångna året, känner vi på Freelayer en enorm tacksamhet för allt stöd och engagemang som vi har fått från engagerade hästägare och genom alla fantastiska samarbetspartners med värdefull spetskompetens inom olika områden. Det har varit ett händelserikt år fyllt av spännande framsteg och viktiga milstolpar, och vi vill dela några av dem med er.

Ett av de mest betydelsefulla ögonblicken under året var när vi säkrade vårt efterlängtade patent och designskydd. Det är resultatet av flera års arbete och innovation, och vi är så glada att vi nu kan skydda våra banbrytande idéer som ligger till grund för våra hållbara hästtäcken. Det gjorde att vi kunde ta fler steg framåt och utföra framgångsrika pilottester av våra täcken med olika hästmodeller. Dessutom hade vi möjligheten att visa upp oss på Hästsportmässan i Borås, en upplevelse som vi är djupt tacksamma för. Vi fick möta så många hästägare och dela vår passion med er alla.

Vi har arbetat nära tillsammans med flera aktörer på Textile Fashioncenter i Borås för att utveckla och förbättra våra hästtäcken med fokus på både material och design. Ett värdefullt samarbete som kommer ta mer fart framöver. Dessutom har vi haft teknikutvecklingssamarbeten med RISE (Research Institutes of Sweden), som har varit avgörande för att driva vår innovation framåt. Resultaten av vårat arbete kommer att offentliggöras under 2024, och vi ser verkligen fram emot att dela dessa spännande projekt med er!

Vi är även otroligt stolta över våra samarbeten med studenter från Linnéuniversitetet, som på olika sätt bidragit till vår utveckling!

Freelayer är fast beslutna att vara föregångare inom hållbarhetsområdet. Vi har därför blivit medlemmar i TEKO, en organisation som arbetar för hållbar utveckling inom textilbranschen. Genom vårt medlemskap kommer vi att fortsätta att driva vårt arbete för att minimera vår påverkan på miljön och främja en mer hållbar textilproduktion.

Det är med stor stolthet vi också kan meddela att vi har vunnit flera priser under året. Ett innovations och hållbarhetspris och dessutom har vår grundare blivit erkänd med ett prestigefyllt entreprenörspris från Åforsk. Detta är ett bevis på vårt engagemang och vår passion för att förändra hästvärlden genom innovation.

Tack för att ni har varit en del av vår resa under 2023, och vi ser med spänning fram emot att fortsätta vårt arbete för hästarnas bästa och en mer hållbar framtid under 2024. Vi önskar er alla ett fantastiskt nytt år!

Med hälsningar,

Freelayer-teamet