Butiken

Hästsport för alla

Hästar ger inte bara en bra fysisk motion genom ridning och stallarbete. De ger oss så många fler positiva effekter som vi på Freelayer tycker är viktiga att lyfta fram. Det gör vi genom att redan i en tidig fas arbeta med verksamheter som vi tycker gör skillnad!

En av de mest framträdande fördelarna med att vara i närvaron med hästar är den avkopplande och lugnande effekt de kan ha på oss och vi får också en möjlighet att uppleva en unik ömsesidig respekt och förståelse. Interaktionen med hästar är även känd som en terapiform, där vi får möjlighet att koppla av och komma bort från vardagens stress och bekymmer. Genom att vara nära hästar får vi också uppleva en känsla av frid och ro, vilket bidrar till att minska ångest och depression. Att bara få vara i ett stall kan också hjälpa till att förbättra vår sinnesstämning, ge oss en paus från vardagens krav och får oss att växa genom en känsla av syfte och ansvar. 

Genom att lära barn och ungdomar att vårda och ansvara för en häst utvecklar det empati och medkänsla, och det är en meningsfull och givande upplevelse att se hästen trivas och må bra under vår omsorg. Därför tycker vi det är viktigt att redan från start inkludera verksamheter i vårt arbete, som gör ett värdefullt arbete för våra barn och ungdomar. Ni kommer att få ta del av dessa verksamheter när vi snart kommer att ge oss ut i olika stall för att prova täcken och ta del av vad ni hästägare tycker och tänker. Det ska bli otroligt spännande!

Fler borde få möjlighet att uppleva samvaron med hästar. Så nästa gång du är i närheten av en häst, var medveten om den speciella gåvan de ger oss och ta till vara på den unika möjligheten till gemenskap och terapi som hästarna erbjuder.

/Freelayer-teamet