Butiken

Freelayers Utvecklingsarbete - Förståelse av Hästarnas Komfort

Nu när kylan har gjort sitt intåg har vi som hästägare ett ännu större ansvar att se till att våra fyrbenta vänner mår bra och är väl skyddade. Vintermånaderna ställer krav på hästtäcken, och det är här vi på Freelayer just nu lägger en stor del i vår produktutveckling.

Nu när vintersäsongen har anlänt och temperaturen ofta sjunker långt under nollgrader under nätterna, ökar ansvaret för oss hästägare att säkerställa att våra fyrbenta vänner är både bekväma och väl skyddade. Kalla nätter och dagar med varierande temperaturer ställer speciella krav på hästtäcken. Det är under dessa utmanande förhållanden som vårt team på Freelayer lägger extra fokus och energi i vår produktutveckling.

Genom att genomföra noggranna mätningar av temperatur och fukt under olika hästtäcken, får vi värdefull data som hjälper oss att förstå hur olika material fungerar under skiftande förhållanden. Vårt mål är att använda denna information för att skapa täcken som inte bara skyddar hästen mot väder och vind, utan också tar hänsyn till dess naturliga kroppstemperaturreglering.

Våra undersökningar fokuserar på tre huvudområden:

  1. Materialforskning: Att förstå hur olika material reagerar under olika väderförhållanden är avgörande. Vi utför omfattande tester för att se till att våra täcken erbjuder optimalt skydd och komfort, oavsett om det är snö, strålande sol eller ösregn. 
  2. Skillnaden mellan klippta och oklippta hästar: Klippta hästar har andra behov än de som behåller sin naturliga päls. Genom att mäta hur täckena fungerar på olika hästtyper kan vi anpassa våra designlösningar för att säkerställa att varje häst får rätt skydd och komfort. 
  3. Anpassning till individuella behov: Varje häst är unik. Faktorer som ålder, hull och ras påverkar hur de reglerar sin kroppstemperatur. Våra mätningar syftar till att förstå dessa variationer, så att vi kan skräddarsy våra täcken för att passa varje enskild hästs behov. 


På Freelayer är vi inte bara engagerade i att utveckla produkter; vi är engagerade i att förbättra hästarnas livskvalitet. Följ med på vår resa när vi fortsätter att utforska, experimentera och innovera för en bättre framtid för våra fyrbenta vänner. För mer information om våra produkter och vår filosofi, besök vår hemsida eller följ oss på sociala medier.

"Freelayer – där innovation möter hästvälfärd"