Butiken

Skav och friktion

Att ta hand om en häst innebär att vi måste vara medvetna om deras välbefinnande och fysiska hälsa. En vanlig utmaning som hästägare ställs inför är skav, en form av irritation och sår som uppstår på hästens hud. Skav kan vara smärtsamt för hästen och påverka deras prestation och välbefinnande. I detta blogginlägg kommer vi att utforska orsakerna till skav och hur Freelayer tänker ta sig an lösningar för att hantera detta problem.

I Freelayers arbete med att finna lösningar på täckesrelaterade problem är det viktigt att förstå våra hästars behov och utmaningar. Freelayer gör löpande undersökningar och analyser för att få insikt i vilka problem våra kunder upplever och vilka lösningar de värdesätter mest. Genom att använda olika metoder som marknadsundersökningar, kundintervjuer och dataanalyser skapar Freelayer en djupare förståelse för sina kunders problem. Ett av de stora problemen med hästtäcken är att de orsakar skav. Några anledningar till varför skav uppstår är:

  1. Otillräcklig passform på utrustning: Om hästens täcke inte passar korrekt kan de orsaka tryckpunkter och gnidning som leder till skav.
  2. Fukt och svett: Långvarig fuktighet på hästens hud, speciellt under täckena, kan skapa en perfekt miljö för bakterietillväxt och skav.
  3. Skav genom friktion: Täcken kan ge skav från upprepad friktion på specifika områden. Bogen är en utsatt del vid täckesanvändning.
  4. Otillräcklig hårvård: Oregelbunden eller bristfällig borstning kan leda till att smuts och grus fastnar i hästens päls, vilket kan orsaka skav.

Freelayer ser möjligheter i att lösa flera av dessa problem genom att skapa en design där täcket är delbart i tre delar. Dessa tre delar kan kombineras ihop för att passformen ska bli optimal för varje häst. Vår designskyddade frontdel "Frontlayer" har funktionen att hålla täcket stabilt och på plats så det inte glider bakåt och orsakar tryck på hästens manke och bog. Designen bidrar också till att skapa ett ventilerat och luftigt täcke som håller pälsen fri från fukt och minimerar risken för att hudåkommor ska uppstå. 

Vår kommande teknik kommer även att lösa temperatur och fuktrelaterade problem. Följ oss för att ta del av vårt spännande arbete med att ta fram marknadens bästa täcke utifrån hästens välfärd! Till nästa gång... Ta hand om din häst och se till att den är bekväm och frisk för att kunna njuta av en framgångsrik och glädjefylld samvaro!

/Freelayer-teamet